Légtérfelmérés

Amennyiben a számlázás alapjául szolgáló épületrész (lakás) légtérfogata a felhasználó szerint nem a valóságnak megfelelő, az épületrész újbóli felmérését a felhasználó a megfelelő dokumentumok csatolásával az alábbi csatornákon tudja megrendelni:

  • személyesen bármelyik ügyfélszolgálati irodánkon,
  • faxon (206-1545),
  • honlapunk nyitó oldalán az „Írjon nekünk" elektronikus csatornán,
  • postai úton társaságunk székhelyére címezve (1116 Budapest, Kalotaszeg u. 31.),
  • egy rövid regisztrációt követően internetes ügyfélszolgálatunkon.

Személyes ügyintézés esetén az ügyfélszolgálati irodánk elérhetőségei, és várható forgalmi adatai megtekinthetők honlapunkon (www.fotav.hu), ahol lehetőség van az ügyintézéshez időpontot is foglalni.

Az ármegállapításra vonatkozó rendelkezések értelmében:

  • A fűtésért fizetendő alapdíjat a műszakilag összefüggő helyiségek fűtöttre tervezett légtérfogata alapján kell fizetni.
  • Az éléskamra (kamraszekrény), valamint a lakás (helyiség) légterének a közművezetékeket védő burkolat mögötti része a fűtött térfogat megállapításánál nem vehető számításba.
  • Fűtöttnek minősül az a helyiség is, amelybe a tervező az előírt hőmérséklet biztosítására közvetlen hőleadót (fűtőtestet) nem tervezett be. (A reklamációk többségét az a téves nézet okozza, miszerint a fogyasztó fűtetlennek tekinti a többnyire fűtőtest nélküli előszobát, közlekedőt, gardróbot, WC-t).

Indokolt a légtérfelmérés, ha az ellenőrző felmérés során megállapított légtérfogat a számlázás alapját képező jelenlegi nyilvántartotthoz képest, legalább 0,5 %-os eltérést mutat. Ebben az esetben a Polgári Törvénykönyvben foglaltaknak megfelelően intézkedünk az alapdíj csökkentéséről, illetve megemeléséről (5 évre visszamenőleg).

Indokolatlan a légtérfelmérés, amennyiben a felmérés során megállapított légtérfogat a fentiekben megjelölt eltérést (0,5%) nem éri el. Ebben az esetben a felmérés díját a felmérést igénylő felhasználónak felszámítjuk, az alábbi helyen található díjtételek szerint: http://www.fotav.hu/egyeb-szolgaltatasok-szabalyzata