FŐTÁV OKOS-házak

Az alábbiakban található meg a 2013.05.22-én tartott OKOS-házak sajtótájékoztató prezentációs anyaga.

A FŐTÁV Zrt. elkötelezett a fogyasztók rezsiköltségeinek mérséklésében és a fogyasztást csökkentő korszerűsítésben. Az OKOS-házakban alkalmazott megoldások – napelem, melegvíz-hálózat korszerűsítése és fogyasztást napi szintem mutató költségosztás – jó mintát mutatnak a lakóközösségeknek.

2012-ben több mint 50 épület pályázott, hogy OKOS-házzá válhasson, vagyis sokan gondolták úgy, hogy a korszerűsítés jó és kihagyhatatlan lehetőség. A budapesti távhőszolgáltató 50 millió forintnyi korszerűsítési pénzt kínált azoknak a közösségeknek, akik már eddig is tettek a fogyasztásuk csökkentéséért.

A szerencsés három épület - a XV. kerületi Rákos út 100. a Nyírpalota utca 1-21., és a III. kerületi Hadrianus utca 7. - közössége örülhetett a bírálatot végző bizottság döntésének. Mivel a rendelkezésre álló pénzből egy kisebb összeg megmaradt, egy negyedik épület - a IV. kerületi Lebstück Mária utca 48- 56 - korszerűsítése is megkezdődött az idén.

A négy nyertes panelépület közül 2012-ben került átadásra az első (XV. Rákos út 100.), és idén a három további épület korszerűsítése is befejeződik. Az elért megtakarításokat pedig a FŐTÁV Zrt. közzéteszi weboldalán (www.fotav.hu). Azok pedig, akik hasonló megtakarítást szeretnének elvégeztetni a már korszerűsített házak bejárása, ill. a lakókkal és képviseletekkel való konzultáció során tájékozódhatnak a munkálatokról, és azok hatásáról.

OKOS-házak prezentáció

Az OKOS-házak projekt előzményei:

Az OKOS-házak (korábbi nevén Mintaépület) pályázati kiírása

Kivitelezés az első OKOS-házban

OKOS-házak (korábbi nevén Mintaépület) pályázat eredményhirdetése